На този ден през 1981 година Ботев (Пловдив) печели Купа

...
На този ден през 1981 година Ботев (Пловдив) печели Купа
Коментари Харесай

Ботев печели преди 42 години Купата на Съветската армия

На този ден през 1981 година Ботев (Пловдив) печели Купа на Съветската войска. На финала „ канарчетата “ побеждават тима на Пирин (Благоевград) с гол на Митко Аргиров. В тези години тази купа е със силата на Купата на България и дава право за присъединяване в евротурнира за Купата на националните купи.
Прочетете още
Още преди самото начало на шампионата, спечелването му е заложено като задача в програмата на отбора на АФД Тракия (Ботев Пловдив).

Ето и хронолигията на мачовете:

Пътя стартира на 1/32-финалите с победа над Доростол (Силистра) с 1:0, на 1/16-финал е отхвърлен с 2:0 Академик Свищов, а на 1/8-финал като посетител е преодолян Локомотив (Бургас) с 2:0. На четвъртфинал без проблеми е разрушен Миньор (Бухово), ведомствения отбор на металургичния колос „ Кремиковци “, с 4:1. На полуфинала „ канарчетата “ не срещат опозиция от Беласица (Петрич) и след 6:0 се класират за финалният мач.

На 5 май 1981 година на Националния стадион в София, под пороен дъжд и на подгизнал терен се изправят един против различен Ботев (Пловдив) и Пирин от Благоевград. С мощната поддръжка на хиляди свои последователи, пристигнали с две влакови композиции и специфична автобусна колона, отборът от Колежа печели с 1:0 – голът е на Митко Аргиров в 43-та минута след фирмена офанзива в жълто и черно. Така след 19 години Купата е още веднъж е във витрината на тима на Пловдив.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР