На този ден преди една година е открит първият пациент

...
На този ден преди една година е открит първият пациент
Коментари Харесай

Първият пациент с COVID във Велинград е диагностициран точно...

На този ден преди една година е открит първият пациент с новия ковид във Велинград. За това напомнят от публичната болница в родопския град. Същевременно медиците, които към този момент 12 месеца остават абсолютно на първа линия, напомнят главните правила, с чието съблюдаване бихме могли по-бързо да се преборим с пандемията.

Ето обръщението им по този мотив:

Измина една година от първия регистриран случай на Ковид-19 във Велинград. Година, в която загубихме доста наши съграждани, които не съумяха да преборят вируса. Други и в този миг се борят за живот! Екипите на КОВИД- Отделението не са спирали да работят и да дават максимума от себе си, с цел да бъдат в интерес на нашите пациенти, стремейки се с общи старания да вървим напред. Имаме една обща опасност и всички би трябвало да се борим дружно с нея! Как?! С отговорност и неизменност, спазвайки всички противоепидемични ограничения, даже когато те не са заложени в заповед! Ние сме тези, които сами би трябвало да си постановяваме ограничения - отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност и взаимност! Именно това е силата, която ще помогне за превъзмогване на рецесията! Пазете се и бъдете здрави!

А известието на болничното заведение от 22 април 2020 година гласи:

Във Велинград е регистриран първият случай на инфектиран с КОВИД-19. Касае се за жена на 64 години, която е безсимптомна и е сложена под карантина. Взети са проби на лицата, контактни със инфектираната – те също са сложени под карантина. Пробата на дамата е взета по протокол като са спазени всички ограничения за сигурност при осъществяване на проби за Covid-19. Филтърният кабинет в МБАЛ-Велинград, както и всички прилежащи площи, се дезинфекцират като строго се съблюдават всички санитарно-хигиенни правила в условия на пандемия!

Към днешна дата, откакто към този момент сме станали очевидци на до 145 инфектирани за денонощие единствено в Пазарджишко, стотици хора, минали през пъкъла на тежко боледуване и борещи се месеци наред с последствията, доста изгубени животи, остава да се надяваме някой ден още веднъж появяването на индивидуален случай с Коронавирус да е вест.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР