На този ден преди 76 години моето село на предците

...
На този ден преди 76 години моето село на предците
Коментари Харесай

Бейт Дарас и Газа: Разказ между поколенията за борбата срещу изтриването

На този ден преди 76 години моето село на предците Бейт Дарас, ситуирано в северната част на Газа в Палестина, тогава под английския мандат, беше нападнато от евреи милиции. Накба, или ционисткото етническо пречистване на Палестина, към този момент беше почнало. Систематичното изтезаване, свирепост и убийства на палестинци от ционистки милиции, ориентирани към определяне на еврейска етнодържава в историческа Палестина, биха довели до експулсирането на минимум 750 000 палестинци.

Докато виждам геноцида, който се развива в Газа през днешния ден, не мога да не премислям върху ориста на моето село и моите предшественици. Точно както моите баба и дядо бяха изгонени от селото си като деца, техните потомци претърпяват същата контузия, защото се сблъскват с изселване, пострадвания и гибел в ръцете на същия геноциден ционистки план.

Голяма част от това, което знам за Бейт Дарас, идва от татко ми Рамзи Баруд, който посвети доста години на проучване и хроника на историята на нашето семейство и на Бейт Д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР