На този ден нека се самопожертваме и най-накрия да заобичаме

...
На този ден нека се самопожертваме и най-накрия да заобичаме
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Не знам как хората празнуват Великден, като се мразят толкова много един друг |

" На този ден дано се самопожертваме и най-накрия да заобичаме другите, с цел да можем да се покажем като Негови възпитаници. Тази ненавист в нашия живот е нещо извънредно, не знам по какъв начин хората могат да честват Великден като се мразят толкова доста един различен ", сподели по NOVA NEWS Негово Преосвещенство Тивериополският свещеник Тихон.

По думите му Разпети петък е ден на саможертвата, която Христос е направил за индивидите и ако желаеме да сме негови почитатели, би трябвало да сме подготвени да създадем саможертви за ближните си, за природата, за идните генерации.

" Този петък е разгласен за най-тежкия ден в църквата ни, тъй като на този ден е разпънат Исус Христос. Не знам дали хората към този момент си дават сметка какво е саможертвата. Всеки търси да удостовери личната си справедливост, а не да обмени мисли с другия, рядко има шерване на мисли. На вчерашния ден Исус ясно акцентира – " аз съм от Отца и той е в мене, и вие ще бъдете в мене, в случай че бъдете мои възпитаници ". Това е задачата на един християнски живот да се доближим до Бога, той не ни слага хиляда задания – единствено да обичаме близък си " , съобщи Негово Преосвещенство.

Според епикскоп Тихон, ние не си даваме сметка какво е да се смирим, а то е " нещо много елементарно ".

" Сутрин, когато се погледнеш в огледалото, да си кажеш да не се вземаш толкоз насериозно. Смирението е да си даваш сметка, че не си най-великият на този свят, нито най-умният. Ч е не е най-важно твоето наличие в света, а какъв брой можеш да приемеш ти в себе си света, да станеш духовно богат. Такива хора са великодушни, те раздават любов, добрина, от това се нуждае нашия живот ", акцентира духовникът.

По думите му в този момент сме в доста тежко състояние, тъй като не знаем към какви идеали да се стремим, какъв път да търсим. Обърква ни това, че липсва примирение.

" Отворете фейсбуки ще видите, че всеки там е професор по всичко. Непрекъснато се приказва " да чуем другата позиция ", а има хора, които добре плащат за това другите гледни точки да замъглят истината. Хората би трябвало помнят, че не ние сме тези, които би трябвало постоянно да показват някакво мнение, а да се вгледаме в мъдростта, която сме наследили ", добави свещеник Тихон и прикани:

" Опитайте се, братя и сестри българи, където и да сте по света, да си визиите за малко какво значи болежка, страдалчество и тогава си дайте сметка какъв брой е значително да се радваме на това що имаме. Посрещнете Светото Възкресение, тъй като Той възкръсна за нас и този народ би трябвало да възкръсне още веднъж в съгласие, любов, мир, за да вървим напред. Бог да ви благослови и дано ви дарува разсъдък разтуха и поддръжка! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР