На този ден честваме паметта на Св. мъченица Ирина. Пенелопа,

...
На този ден честваме паметта на Св. мъченица Ирина. Пенелопа,
Коментари Харесай

Днес празнуват 8 красиви имена, носещи мир

На този ден честваме паметта на Св. мъченица Ирина. Пенелопа, както се казвала светицата до покръстването си, била щерка на знатни езичници от Магедон. Баща и построил за нея чудноват замък отвън града, надалеч от светския свят и развлечения.
Наел хора да се занимават с образованието и възпитанието и. Един от тях бил християнина Апелиан. Той учил девойката на християнски полезности.

Какво значи името Ирина?
1. Ирина е древногръцко име и значи мир.
2. Още от дребна Ирина е доста независима и има здравомислещ взор към света.
3. Жените с това име са кардинални и внезапни в съжденията си.
4. Ирина изисква уважението на хората към нея.
5. Стресът постоянно стига тези дами и това им пречи да изградят постоянна кариера.
6. Ирина обича да бъде център на вниманието, както в фамилията, по този начин и измежду приятелите.

Когато Пенелопа станала пълнолетна, татко и и съобщил, че и е избрал брачен партньор, за който да се омъжи. Момичето помолило за време за размисъл и се обърнало към Христос за съвет. Бащата се разярил и заповядал щерка му да бъде прегазена от стадо коне. Вярата избавила момичето и конете побегнали към бащата. Той се убедил в правотата на щерка си и приел християнството дружно със фамилията си. Ирина почнала да приучава и други жители.
След време в града имало нов шеф, който като схванал за Ирина я извикал при себе си и я подложил на свирепи мъчения. Вярата и този път запазила девойката, а управникът измислял все нови и нови мъчения. Народът виждайки несправедливостта недоволен и прогонил шефа с камъни. Властта поел сина му, който траял делото на татко си. В краката на момичето били забити пирони и в това положение била развеждана из града в големи страдания. Тогава Ангел Божий се смилил и погубил мъчителите, а нея освободил. От тогава народът почнал още повече да уважава девойката, а тя разпространявала вярата все по-надалеч.След време Ирина получила уведомление, че скоро Бог ще си я прибере. Тогава дружно с учителя си Апелиан отишла до пещера в гората и наредила да я затрупат вътре.
Света Ирина умряла при започване на II в.
Днес имен ден честват всички с имената: Ирина, Ирена, Иринка, Ириней, Мира, Мирослав, Мирослава и Мирчо .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР