На TikTok ще бъде наложена глоба в размер на милиони

...
На TikTok ще бъде наложена глоба в размер на милиони
Коментари Харесай

Глоба за милиони грози платформата TikTok

На TikTok ще бъде наложена санкция в размер на милиони лири за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот на децата след решение на регулаторния орган на Европейски Съюз за отбрана на данните.
Европейският комитет по отбрана на данните заяви, че е взел обвързващо решение във връзка с платформата за шерване на видеоклипове, благосъстоятелност на Китай, по отношение на обработката на данни на деца.
Регулаторът е приел решение за разрешаване на разногласия, откакто TikTok е показала правни възражения против по-ранно решение в Ирландия, където се намира европейската централа на компанията. Очаква се санкцията да бъде наложена в границите на идващите четири седмици.
Решението на Европейски Съюз следва следствие, стартирано през 2021 година от комисаря по отбрана на данните в Ирландия, по отношение на равнището на сходство на TikTok с Общия правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните и метода, по който обработва данните на деца на възраст от 13 до 17 години.
TikTok вкара редица нови функционалности за европейските консуматори, целящи да подобрят спазването на новите разпореждания на Европейския съюз за наличието, които влизат в действие на 25 август, заяви „ Гардиън “.
Съгласно Закона на Европейски Съюз за цифровите услуги, TikTok, Гугъл, Фейсбук и други огромни онлайн платформи ще бъдат задължени да наблюдават за нелегално наличие в своите платформи, да не разрешават избрани рекламни практики и да споделят данни с управляващите.
След като предишния месец TikTok се съгласи на непринуден " стрес тест " в централата си в Дъблин, комисарят по технологиите на Европейски Съюз Тиери Бретон съобщи, че компанията би трябвало да свърши повече работа, с цел да бъде изцяло съвместима с условията.
Бретон съобщи пред CNN: " TikTok отделя обилни запаси за реализиране на сходство. Сега е време да форсира работата си, с цел да бъде изцяло съвместима. "
Kомпанията съобщи, че новите ограничения, които е подхванала, включват: улеснение на докладването на нелегално наличие от страна на потребителите в ЕС; опция за изключване на персонализираните рекомендации за видеоклипове и унищожаване на целевата реклама за консуматори на възраст сред 13 и 17 години.
В същото време Администрацията за киберпространство на Китай разгласява предложение за ограничение на времето, което децата и младежите могат да прекарват на телефоните си, защото страната се бори с пристрастяването към интернет и се пробва да възпита " добър морал " и " социалистически полезности " измежду малолетните. Предвижда се никой под 18 години да няма достъп достъп до екраните сред 22:00 и 6:00 ч. Децата на възраст под 8 години ще могат да употребяват телефоните си единствено 40 минути дневно, а тези сред 8 и 16 години ще имат право на един час екранно време. Тийнейджърите над 16 и под 18 години ще имат право на два часа. Всички възрастови групи ще получават увещание да си починат, откакто са употребявали устройството си повече от 30 минути.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР