На тези, които са получили първа доза на "Астра Зенека",

...
На тези, които са получили първа доза на "Астра Зенека",
Коментари Харесай

Проф. Гетов: На хората с първа доза на Астра Зенека препоръчвам втората ваксина да е същата

На тези, които са получили първа доза на "Астра Зенека ", би трябвало да им бъде сложена и втората доза за да бъде приключен ваксиналният курс. Това съобщи в "Още от деня " пред Българска национална телевизия представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов.

Той напомни, че Агенцията е излязла с предизвестие във връзка с лица под 60 години, че не е целесъобразна имунизацията с "Астра Зенека " заради "доказаната евентуална връзка " за поява на тромботични и тромбоцитопенични нежелани постваксинални реакции. "По всяка възможност тези лица няма да могат да бъдат имунизирани с Астра Зенека ".

"Тази ваксина не може да бъде изтеглена от страната, тъй като би трябвало да има решение на Европейската организация по медикаментите ", безапелационен беше проф. Илко Гетов и посочи, че може да има национално решение за някакъв профилиран метод.

Според него хората, на които е сложена първа доза от "Астра Зенека ", само че се тормозят за втората, би трябвало да преценяват своето положение дали са имали някакви нежелани реакции след първата доза.
"Ако са минали 14 дни след първата доза, не са имали никакъв проблем, моята рекомендация е те да си се имунизират с втора доза "Астра Зенека " за да бъде приключен цикълът на имунизиране ", съобщи доктор Гетов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР