На тези избори в Русе като водеща политическа сила се

...
На тези избори в Русе като водеща политическа сила се
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Румен Радев печелят изборите в Русе

На тези избори в Русе като водеща политическа мощ се обрисува „ Продължаваме промяната “. За тях са дали своят вот 20 791 или са спечелили 29% от вота на русенци.

След тях са ГЕРБ-СДС с 20,9%. Партия „ ИТН “, която на предходните избори беше на първа позиция, към този момент е на трета с 11,6%. „ Българска социалистическа партия за България “ е на четвърто място с 10,9%. Пети са от Движение за права и свободи с 7,9%, след тях се подрежда „ Възраждане “ с 5,5%. На седмо място остават от „ Демократична България – Обединение “ с 4,1%.

С най-вече преференции от кандидат-депутатите е Николай Събев от „ Продължаваме промяната “ с 2 746 преференции.

В изборите за държавен глава на първа позиция в Русе е кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, която събира 40 943 гласа или 56,3% от вота на русенци. На второ място са Атанас Герджиков и Невяна Митева с 20,8%, трети са Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова с 6,9%, на четвърта позиция остават Лозан Панов и Мария Касимова с 2,2%. Президентският избор е бил с малко по-активен от парламентарния, дали своят вот са 72 608 души.

Избирателната интензивност е малко над 35%. За президент са дали своят вот общо 72 608 русенци, а за народни представители 71 690 души от общо имащи право на глас 203 149.

Няма съществени неточности в протоколите, които да опорочават вота, регистрират от РИК-Русе.

Основно са били свързани с неразпечатани, нечетливи или бели разписки. В последния случай от секционните комисии са разрешили на хората да гласоподават наново, защото машината не е отразила вота им. Подобна обстановка е била отразена в шест протокола.

Автор: Даниела Василева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР