„На тези избори, макар и с малко, все пак надделя

...
„На тези избори, макар и с малко, все пак надделя
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Желанието на българите за промяна все пак надделя на изборите

„ На тези избори, въпреки и с малко, въпреки всичко надви желанието на българите за смяна ". Това съобщи социологът от „ Галъп " Първан Симеонов пред NOVA.

„ По-голямата част от българските жители като че ли още не могат да дефинират кой е победител от изборите. Над 40 % ще ви кажат, че никой не е победител. Когато съпоставяме тези, които споделят, че ГЕРБ са спечелили против тези, които споделят, че са спечелили силите против ГЕРБ – има превес на тези, които споделят, че са спечелили силите против ГЕРБ”, разяснява той.

„ Най-голямото очакване на българите е да се сформира някакво държавно управление, въпреки че обществото е по-скоро скептично, че това ще се случи. Иначе, самото то желае държавно управление – избира сформиране на такова, вместо нови избори”, сподели Симеонов.

„ Данните демонстрират, че при един възможен нов късмет резултатът на Слави Трифонов може би ще порасне, само че и от ГЕРБ може би ще се стегнат. Това значи, че вероятността за нови избори може да не даде ново решение и като генерална конструкция може би отново ще бъдем в патова ситуация”, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР