На тези избори гражданите дадоха много ясен отговор какво искат.

...
На тези избори гражданите дадоха много ясен отговор какво искат.
Коментари Харесай

От ПП-ДБ в СОС поканили партиите на преговори за мнозинство, но получили отказ

" На тези избори жителите дадоха доста явен отговор какво желаят. Първо ни демонстрираха, че нямат доверие на нас - политиците, това ни сподели множеството негласували хора. На второ място те не дадоха явен мандат единствено една политическа мощ да ръководи града и на трето място те споделиха, че имат смяна в този град. Това е нещото, което ще предложим и на жителите и на сътрудниците от другите партии. Не подмолни сделки, а доста ясни диалози с всичките сили. Такива диалози ние започнахме. Вчера бяхме поканили всички политически сили, с цел да обсъдим по какъв начин ще стартира работа общинския съвет. Имаме доста работа да свършим и би трябвало да я вършим в полза на жителите. За страдание, по-голямата част от политическите сили отхвърлиха тази покана, тъй че ние през днешния ден започваме от нулата ", сподели Бойко Димитров.

От " Възраждане " отхвърлиха да са отказвали среща.

" Ние в никакъв случай не сме отказвали диалози. Така ще бъде и по отношение на Столичния общински съвет. Можем да беседваме с всеки, оттова нататък към този момент съответните политики ще се преглеждат от нас извънредно прагматично. Ако едно нещо е положително за жителите - ние ше го подкрепим. В случая считам, че групировката, спечелила най-вече гласове има отговорност да образува болшинство, в което ние няма да участваме. Те имат сглобка на национално равнище, тъй че съм сигурен, че с няколко подмолни диалога биха могли да си обезпечат болшинство и в Столичния общински съвет. Това е, което чакам да се случи ", разяснява Деян Николов, определен за общински консултант от " Възраждане ".

Председателят на БСП-София и общински консултант Иван Таков пък изясни, че тяхното решение е да не вземат участие във образуване на болшинство. 

" За последните 30 година Българска социалистическа партия постоянно е лидирала опозицията в Общинския съвет на София. Знаете, че при нас базираме политиките си на полезности. Казахме защо ще се борим. Няма да участваме в съставяне на болшинство, което има за цел да задоволи нечии ползи ", изясни Таков.

Той разкри, че няма да бъде ръководител на групата съветници, само че ще я оглави човек с опит. Таков сподели още, че за Българска социалистическа партия кметските избори за София не са завършили.

" Тази седмица ще бъде първото съвещание по жалбата на претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на София Ваня Григорова. Възможно е да има анулиране и нови избори за кмет ", добави социалистът. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР