На Tesla ѝ бяха необходими 12 години, за да произведе

...
На Tesla ѝ бяха необходими 12 години, за да произведе
Коментари Харесай

Tesla произведе своя 4-милионен електромобил

На Tesla ѝ бяха нужни 12 години, с цел да създаде първия си милион електрически автомобили – това стана при започване на 2020 година Само три години по-късно Tesla мина границата от 4 милиона създадени електрически автомобила. Целта на компанията е амбициозна – към 2030 година да стартира да създава по 30 милиона електрическия автомобил годишно. Но за тази цел са нужни още няколко Гигафабрики.

По време на събитието по случай Деня на вложителя Tesla разгласи, че е произвела 4-милионния си електрически автомобил в своята Гигафабрика в Тексас, Остин. За достигането на тази цифра на автомобилния производител бяха нужни единствено седем месеца след слагането на 3-милионния крайъгълен камък.

С разгръщането на своите нови индустриални мощности в своите великански заводи в Остин и Берлин Tesla може да създава по 2 милиона електрическия автомобил годишно. Към сегашен ден автомобилната компания на Илън Мъск разполага с четири работещи Гигафабрики. Tesla в допълнение уголемява своя цех в Невада, където ще стартира производството на електрическия товарен автомобил Tesla Semi, а и напълно неотдавна разгласи, че стартира строителството на нова Гигафабрика в Мексико.

Tesla си е сложила за цел до края на това десетилетие да доближи производството на 20 милиона електрическия автомобил годишно. Мъск съобщи, че с цел да се направи това са нужни към 12 Гигафабрики. Построяването и пускане на производството в една от тези Гигафабрики лишава от 1,5 до 2,5 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР