На територията на цялата страна предстои да бъдат изградени площадки,

...
На територията на цялата страна предстои да бъдат изградени площадки,
Коментари Харесай

Новите полигони за шофьори у нас ще симулират най-екстремните условия на пътя

На територията на цялата страна следва да бъдат построени площадки , на които да се образоват претендентите за водачи за добиването на умения за ръководство на автомобил в рискови и непредвидени условия.

Това планува план на Министерството на превоза и известията, откъдето прецизират, че като функционалност терените няма да имат нищо общо с до момента познатите ни полигони, които са употребявани в предишното. 

Кандидат-шофьорът Пламена Иванова споделя пред „ NOVA “, че през последните два месеца кара курс и през това време е попадала в разнообразни обстановки на пътя , само че това не е задоволително.

„ Смятам, че ще бъде потребно, когато има усложнена пътна конюнктура поради метеорологичните условия, да се тества това на полигон ”.

Специалисти по пътна сигурност от дълго време припомнят, че е от извънредно значение курсантите да бъдат обучавани за шофиране при аквапланинг или заледени сектори , а да не се сблъскат с тях за първи път сами. Поради тази причина на новите полигони водачите на коли ще би трябвало да минават през водни трудности и да упражняват рисково втурване, спешно прекъсване, както и попречване на катурване на транспортното средство..

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР