На територията на Центъра за компетентност са обособени 14 лаборатории(снимка:

...
На територията на Центъра за компетентност са обособени 14 лаборатории(снимка:
Коментари Харесай

ТУ-Габрово откри център за компетентност


На територията на Центъра за подготвеност са обособени 14 лаборатории
(снимка: Технически университет – Габрово)

Технически университет – Габрово откри Център за подготвеност „ Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии ” по план, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ” , съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване.
още по тематиката
Проектът, който включва поправяне на постройка и закупуване на, е на обща стойност 23,5 млн. лева, от които 20 млн. лева европейско и 3,5 млн.лв. национално съфинансиране. ТУ-Габрово е работил по плана взаимно с още няколко универитета и института.

На територията на Центъра за подготвеност са обособени 14 лаборатории, групирани в 4 лабораторни комплекса, съгласно проучванията и дейностите, които ще се реализират в тях и покриващи в доста огромна степен спектъра на тематичната област на Иновационната тактика за „ Мехатроника и чисти технологии ”.

Закупеното софтуерно съоръжение във всички възлиза на 4,2 млн. лева Общата стойност на осъществените строително-монтажни работи в ТУ–Габрово е 1,8 лева Качествата на оборудването допускат осъществяване на научни и научно-приложни проучвания на учени от партньорските организации, включително за потребностите на бизнеса, както и основаване на резистентен модел за използване на на студенти и докторанти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР