На територията на три места ще могат да опитат основно

...
На територията на три места ще могат да опитат основно
Коментари Харесай

Ето къде ще хапват гостите за европредседателството у нас

На територията на три места ще могат да опитат главно от българската кухня делегатите по време на идното през първата половина на 2018 година у нас председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това стана ясно, откакто броени дни преди старта на БГ председателството на Европейски Съюз НСО и Българската организация по храните (БАБХ) се впуснаха в инспекции в кухните на заведенията за хранене и хотелите, които ще се грижат за изхранването на предстоящата цяла войска от високопоставени посетители, съобщи Дарик.

Проверките бяха точно на Коледа, потвърдиха от институции, отговарящи за инспекциите и организацията на председателството. Оттам прецизираха, че акциите не са еднократни и ще продължат по време на шестте месеца, в които столицата ще е хазаин на 300 публични събития с 22 000 посетители. По време на инспекциите се ревизират сградния фонд, оборудването, храните, документите за произхода им, периода им на валидност, а също цялостното хигиенично положение на обектите и здравните книжки на служащите. Към момента е несъмнено гостите на председателството да се хранят на три места - в ресторанта на НДК и в резиденция „ Бояна “, където има още два обекта.

Две или три вечери ще бъдат проведени в зала „ Джон Атанасов “ в „ София тех парк “. За запознаването им с българската кулинария обаче ще дават отговор и кухните на още 22 хотела. Това е броя на местата, на които ВИП посетителите ще отсядат. За обгрижването им бе извършен търг за обслужващ хотел за 30 събития. Отделно обаче министърът, отговарящ за организацията на Председателството - Лиляна Павлова, подписа съглашение за взаимоотношение с асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите (БХРА), за още 21 хотела, чиито услуги да могат да бъдат употребявани. Те са включени в лист, от който гостите могат да избират.

По време на БГ председателството на Европейски Съюз ще има една среща на върха на водачите на Евросъюза, както и 25 събития на високо равнище. Официалното разкриване е на 11 януари, като за него ще пристигна шефът на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. В програмата е записано, че на 12 януари у нас ще дойде и така наречен Колеж на комисарите.

тагове европредседателство посетител кухня храна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР