На територията на страната се управляват 50 автомобила Майбах“, 193

...
На територията на страната се управляват 50 автомобила Майбах“, 193
Коментари Харесай

През 2015 г. и 2016 г. 365 лица са придобили имоти на стойност над 500 000 лв


На територията на страната се ръководят 50 автомобила „ Майбах “, 193 автомобила „ Бентли “, 31 автомобила „ Ламборгини “, 68 автомобила „ Ролс-Ройс “ и 93 автомобила „ Ферари “, оповестяват от прокуратурата. До основния прокурор Сотир Цацаров е постъпила информация от Централно управление на Национална агенция за приходите за 365 физически лица, придобили през 2015 година и 2016 година недвижими парцели с цена над 500 000 лева

Главният прокурор е сезиран и от Групово дело „ Национална полиция “ - Министерство на вътрешните работи със информации за открити леки коли от марките „ Ролс-Ройс “, „ Ферари “, „ Ламборгини “, „ Майбах “ и „ Бентли “, ръководени на територията на Република България от български жители. В справките е посочено, че против част от физическите лица има заявителски материали в Министерство на вътрешните работи за възможни закононарушения от общ темперамент, в това число за осъществени данъчни закононарушения и измами.

Предоставената информация от Национална агенция за приходите и ГДНП е преценена като мотив за осъществяване на инспекция, поради съществуване на данни за осъществени данъчни закононарушения /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, заради което основният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на дейности на територията на цялата страна.

По направлението „ лица, ръководещи първокласни коли “

Установено е, че у нас се имат и ръководят 50 автомобила „ Майбах “, 193 автомобила „ Бентли “, 31 автомобила „ Ламборгини “, 68 автомобила „ Ролс-Ройс “ и 93 автомобила „ Ферари “.

Възложено е на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите осъществяване на данъчни инспекции по предоставените от Министерство на вътрешните работи данни, при които да се открият минимум: датата на придобиване и цената на МПС, като се изискат контракт за покупка, фактура или митническа декларация (ЕАД), както и произхода на паричните средства за закупуването на МПС.

Указано е да се извърши разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на колите. При обявление на заемни средства, ще се изследва произхода им, надлежно декларирани ли са те по реда на член 50 от ЗДДФЛ /както от заемодателя, по този начин и от заемополучателя/. Указано е също да се проучва до каква степен посочената цена на придобиване на МПС подхожда на действителните пазарните цени все още на договорката.

Ако бъде открито, че съответното МПС е ръководено от друго лице, друго от притежателя, е разпоредено да се изиска информация за основанието за даването на МПС, времето за даване, както и съществуването на насрещна престация.

По направлението „ лица, придобили недвижими парцели на стойност над 500 000 лева “

Установено е, че в интервала 2015 година – 2016 година в България общо 245 лица са придобили недвижими парцели на стойност от 500 000 до 800 000 лв., а 120 лица са придобили парцели на стойност над 800 000 лв..

Възложено е на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите осъществяване на данъчни инспекции на лицата, които през 2015 година и 2016 година са придобили парцели на стойност над 500 000 лв., в това число и разбор на получените приходи, за определяне съществуването на средства за придобиването на тези парцели.

Възложени са инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи, в хода на които следва да се съберат данни за продавачите на парцелите, по кое време и къде са осъществени покупко-продажбите, съществуването на свързани лица, компании и тяхната активност, декларирани приходи, осъществени разноски, банкови сметки, придвижването на проверяваните средства по банковите сметки и други

След привършване на инспекциите по двете посоки, ще бъде предоставена спомагателна информация за последващите дейности от Прокуратурата на Република България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР