На територията на селата в България - 4969, МВР е

...
На територията на селата в България - 4969, МВР е
Коментари Харесай

Над 5800 престъпления за 4 месеца​ е регистрирало МВР в селата

На територията на селата в България - 4969, Министерство на вътрешните работи е записало 5811 закононарушения за интервала от ноември 2017 година до февруари 2018 година Това сподели вътрешният министър Валентин Радев на месечния брифинг на министерството, оповестява Българска национална телевизия.

Най-много са записаните закононарушения в областите София - 445, Пловдив - 440 и Враца - 434, а минимум в областите Смолян, Шумен и Видин. Разкрити в софийска област са 116, в пловдивска - 133, а във врачанска - 169.

Във всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са основани общо 630 мобилни групи. Те реализират визити и банкет на жители по график, при които събират сигнали за осъществени нарушавания и закононарушения.
Извършени са 1586 визити, от които 1233 в дребни обитаеми места без непрекъснато полицейско наличие. Получени са общо 818 сигнала, като от тях 25 % ( 203 сигнала) са от компетенциите на други институции.
Сигналите за осъществени закононарушения, от подготвеност на Министерство на вътрешните работи, са 261 сигнала. От тези сигнали 218 са за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, а 136 за нарушавания на публичния ред.

Най-много сигнали при визити в имало в областите Монтана, Сливен, Пловдив и Добрич, като на територията на Враца не е имало нито един сигнал, което също ще бъде тествано.

На въпрос за изявлението през днешния ден в Народното събрание на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, че комисията няма право на задържане и в бъдеще може да се намерения дали да не ѝ бъдат разширени пълномощията, зам.-вътрешният министър Красимир Ципоев сподели, че в случай че бъдат изложени рационални причини за сходна смяна, Министерство на вътрешните работи ще ги поддържа.

Министър Радев разяснява тематиката за нарязания тютюн и контрабандата на цигари, като сподели, че въпросът е говорен с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи и то ще реши какви ограничения да бъдат взети по съответните дирекции, в чиито региони е този проблем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР