На територията на ОД на МВР-Сливен от днес е в

...
На територията на ОД на МВР-Сливен от днес е в
Коментари Харесай

В ход е акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

На територията на ОД на МВР-Сливен от през днешния ден е в ход обичайна акция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “. Тя ще продължи до 31 август.
В дните от 15 до 30 юни –времето, в което част от учениците към този момент ще са във почивка, а за по-големите това са последните образователни дни, ще бъде засилено полицейското наличие към образователните заведения и детските градини. Акцент в контрола е подложен на вярното транспортиране на децата и потреблението на предпазни системи, на държанието на превозващите ги, както и на останалите водачи, в това число и на децата-водачи, в случай че се придвижват с велосипед.

От началото на юли до края на август, е планувана профилирана полицейска интервенция, ориентирана към неправилното придвижване на пешеходци, велосипедисти, водачи на самостоятелни електрически транспортни средства, потреблението на предпазни средства от водачите и пасажерите в транспортните средства, както и към недопускане на ръководство на МПС от водачи под 18 години.

Паралелно с това, в интервала от 15 юни до 14 септември, ще се организира и обичайна акция на полицията „ Безопасно лято! “, ориентирана към ограничение на пътнотранспортния травматизъм през летните месеци. Планирано е в петъчните и неделни дни от 14:00 до 21:00 часа, както и в други времеви шпации съгласно интензивността на трафика и натовареността на пътните артерии, да се провежда подкрепяне на придвижването в регионите на изходите и входовете на огромните обитаеми места. Продължава линейния надзор по автомагистрала „ Тракия “, в сектора обслужван от ОДМВР-Сливен. Полицейските екипи ще наблюдават за недопускане на паркиране, прекъсване или придвижване в лентата за наложително спешно прекъсване с изключение на в случаите, планувани в ЗДвП, придвижване на пешеходци или на водачи с транспортни средства, за които има експлицитна възбрана в ЗДвП. В съботните дни след 23:00 часа в обитаемоте места и най-много в дребните обитаеми места, ще се организират засилени инспекции с акцент съблюдаване на скоростните режими, недопускане на ръководството след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и шофиране от неправоспособни водачи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР