На територията на Областната дирекция в Сливен се провеждат специализирани

...
На територията на Областната дирекция в Сливен се провеждат специализирани
Коментари Харесай

След акция в Сливенско: 11 шофьори са хванати с алкохол за седмица

На територията на Областната дирекция в Сливен се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта, дееспособност, сигурност на пешеходците, ревизира се техническата редовност на колите и подготовката им за придвижване при зимни условия, оповестиха от полицията.

От 5 до 11 декември се правят засилени инспекции за приложимост н а алкохол и опиати при интервенция по линия на ROADPOL. За интервала от 2 до 8 декември на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи са установени 618 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Съставени са 114 актове за административни нарушавания и 504 фишове, от които 107 електронни за превишаване на скоростта . Установени са 11 водачи, използвали алкохол, от които 8 над 1,2 промила, за което са формирани бързи производства.

Петима са управлявали след приложимост на наркотични субстанции. Един е отказал да бъде пробван за приложимост на алкохол. Санкционирани са 11 неправоспособни водачи.

На място при инспекция на пътя са връчени 84 наказателни постановления и електронни фишове. За една седмица са извършени 5 интервенции по метода широкообхватен надзор на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

92 екипа са осъществили линеен надзор по автомагистрала „ Тракия ” и основните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53. ОД на МВР засилва инспекциите за приложимост на алкохол от водачи В дребните обитаеми места. Проверките се правят денонощна от екипи на Районно управление-Сливен, сектори „ Петолъчка ” и „ Запад ”.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушавания на електронната поща - [email protected].
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР