На територията на област Плевен няма бедстващи хора. Няма излезли

...
На територията на област Плевен няма бедстващи хора. Няма излезли
Коментари Харесай

Частично бедствено положение обявиха в Плевенско

На територията на област Плевен няма бедстващи хора. Няма излезли от коритата реки. Няма сектори, които са под опасност все още.

" Кметът на Община Плевен е оповестил отчасти бедствено състояние в сектора Плевен - Ловеч. Повод за това е бент. „ Николаево 5 ", който в такива обстановки на продължителни и значителни превалявания става сериозен по отношение на дига, която е почнала да просмуква вода ". Това сподели на конференция регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, оповестиха от Областна администрация-Плевен.

Той изясни, че има подготвеност за изтегляне на жителите на селата Ралево, Ласкар и Николаево при вероятно зародила нужда от това, каквато на този стадий към момента няма.

„ При отвод наложително ще бъдат евакуирани хората, които живеят в пет къщи зад Тенекиения хан ", посочи регионалният шеф Мирослав Петров. Това се прави за застраховане на тяхната персонална сигурност, защото са в непосредствена непосредственост до язовира.

Областният шеф на Плевен Мирослав Петров сподели още, че пътят Плевен-Ловеч е затворен по самодейност на Областно пътно ръководство -Плевен. На място има екипи на ОД на Министерство на вътрешните работи Плевен и Ловеч. „ Има наноси от кална маса, която е излязла на пътя. Изпратена е тежка техника от Велико Търново и интензивно се работи по отводняването на пътя ", посочи господин Петров. Той увери, че с високопроходима техника по пътя е допустимо да се мине, тъй че при потребност за превозване на заболели до УМБАЛ Плевен, това ще може да се реализира.

„ Овладява се обстановката ", още веднъж акцентира регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

По линия на енергозахранването в 14 обитаеми места няма ток. Причината е, че седем далекопровода са скъсани по данни от ЧЕЗ. Първо ще бъдат отстранени повредите по далекопроводите, след което ще се възвърне и зареждането на потребителите.

„ В община Левски обстановката е по-сериозна от позиция на падналата предходната нощ градушка. В Асеновци, Градище, Варана и Каменец към 60-70% от покривите на постройките там са с провали ", сподели регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

Критична е обстановката във връзка нарушена инфраструктура в община Долна Митрополия, по - съответно в Тръстеник, където „ има изнесена настилка от второразреден път и там превантивно е затворен пътя Подем-Комарево и Ореховица-Брегаре-Байкал-Крушовица ".

Към момента в ПБЗН - Плевен са постъпили 80 сигнала, отработени предпочитано са 28. Работата продължава. „ Преди 20 мин се чух с Напоителни системи във връзка предприемането на превантивни дейности във връзка със сигнал от кметовете на Левски и Пордим. 30 см. вода има пътя от републиканската пътна мрежа при Обнова посока Русе - Дунав мост. Не е нещо обезпокоително, само че с оглед недопускането на пътно-транспортни катастрофи и попречване на обстановки със закъсали коли, при нужда отчасти ще стартира изпускането на бент. Каменец в западната част, с цел да не затваряме пътя, който води към Дунав мост ", сподели регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР