На територията на област Хасково е възникнал и се развива

...
На територията на област Хасково е възникнал и се развива
Коментари Харесай

Нов пожар на 500 декара площ е възникнал в Хасковско

На територията на област Хасково е зародил и се развива нов пожар сред селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, оповестиха от регионалната администрация в Хасково.

Пожарът е в труднодостъпна околност. Горят сухи треви и широколистна гора. Пламъците са обхванали повърхност от 500 декара. На мястото са пет противопожарни екипа от дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Хасково. Засега няма застрашени обитаеми места, прецизират от държавната администрация.

Прокуратурата проверява пожара в община Харманли

От там допълват, че горските и полски пожари сега на територията на област Хасково са четири на брой. На територията на община Димитровград са били локализирани два дребни пожара.

Продължава да гори и в Сакар планина, където пожарът на територията на общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара повърхност, към момента не е сподавен.

Там през днешния ден на място дойде и министър председателят Бойко Борисов дружно с вътрешния министър Христо Терзийски, показват от регионалната администрация. Министър-председателят е дал висока оценка за работата на противопожарните екипи, полицията, "Гранична полиция ", горските и общински чиновници и на доброволците, присъединили се в преодоляването на стихията.

Областният шеф на Хасково: Пожарът не може да бъде следен поради вятъра

По-рано през днешния ден в свиленградското село Студена шефът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов сподели, че единствено за вчерашния ден огнеборците в страната са гасили 127 пожара и са взели участие в 61 избавителни интервенции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР