На територията на област Бургас се обявява грипна епидемия, съобщи

...
На територията на област Бургас се обявява грипна епидемия, съобщи
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в Бургас, учениците ще са онлайн

На територията на област Бургас се афишира грипна зараза, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Това реши през днешния ден Областният спешен щаб. Заповедта влиза в действие от 12 до 17 февруари в това число.

За последните 7 дни записаните случаи на остри респираторни болести и грип са 426 на 20 000 поданици.

Мерките, които влизат в действие са прекратяване на свижданията в лечебните заведения, засилен филтър в детските градини и ясли, прекратяване на профилактични прегледи и имунизации, и прекратяване на присъствените образователни занятия.

Учениците ще учат онлайн.

По данни на РЗИ най-вече са заболелите във възрастова група - 5-14 година Следват - 0-4 година, 15-29 година, а минимум са сред 30 и 64 година

По данни на РУО към днешна дата отсъстващите възпитаници са 17 %, а отсъстващите учители - 6,1 %.

" Ще предложим на Министерствата на образованието и опазването на здравето прекратяване на присъствената форма на образование в учебните заведения от 12 януари до 17 януари, в това число. Важно е да не се прекъсва образователният развой в края на периода, по тази причина образованието ще продължи онлайн ", сподели Николов.

" Имаше разнообразни отзиви, само че за мен най-важно е здравето! Процентите на заболелите всеки ден се подвигат и не можем да си позволим да не се вземат ограничения ", добави бургаският кмет.

От през днешния ден, 10 януари, детските градини на територията на община Бургас ще работят в режим на „ засилен филтър “.

Със заповед на кмета на Бургас се лимитира достъпът на родители в детските заведения, не разрешава се посещаването на заболели деца и на заболели чиновници в градините, както и сливането на разнообразни култивиран групи.

Другите противоепидемичните ограничения, които се постановат със заповедта, са носене на защитни средства от личния състав на детските заведения, проветряване и осъществяване на двукратна стерилизация на всички пространства и играчки, както и в менюто на децата да бъдат включено задоволително количество тонизиращи питиета, като билков чай, мляко, прясно изцедени сокове и цитрусови плодове.

Актуалните данни все още сочат, че в община Бургас % на отсъстващите от детските градини деца е общо 33 % от всички, които посещават детско заведение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР