На територията на област Бургас е Ден на траур в

...
На територията на област Бургас е Ден на траур в
Коментари Харесай

Бургас скърби за загиналите полицаи

На територията на област Бургас е Ден на печал в памет на двамата служители на реда, починали на кръговото кръстовище „ Трапезица “, след гонка с рейс, претрупан с мигранти. Жертвите са от Първо районно ръководство - старши служител на реда Атанас Градев и Йордан Илиев. 

„ Призовавам за държавническа непоносимост и използване на цялата суровост на закона при такива действия “, сподели за БНР Бургас  регионалният шеф Мария Нейкова.

Двама служители на реда от 1-во РПУ на ОДМВР в Бургас в никакъв случай повече няма да тръгнат за работа и да поемат дежурство. В тяхна памет 26 август е Ден на печал на територията на региона, разгласен от проф. Мария Нейкова:

“Не може да прегазят чиновниците на реда за това, че си правят работата. Това не може да продължи по този метод. Вътрешният министър Иван Демерджиев ясно и тъкмо дефинира целите в битката с каналджийството. Те са усилване на контрола по границата, обезпечаване на техническо застраховане на човешкия запас, включително и на чиновници от Министерство на защитата. 

Обществото би трябвало също да прояви непоносимост към това безсрамие, тъй като не може повече да умират хора и тъй като законите би трябвало да се ползват.

В този случай би трябвало да се ползва цялата суровост на закона за всички лица, които по веригата са съдействали да се случи тази покруса. 

По отношение на поисканите още през вчерашния ден оставки от министър Демерждиев, подхванал е това, тъй като той има най-вече информация и наблюдаване за това какво се е случило, по какъв начин се е охранявало и какви са пропуските по границата

Институциите би трябвало да работят в екип. Тогава ще има резултат, тъй като в случай че тези ограничения бяха взети малко по-рано нямаше да се стигне до последния драматичен случай. Както знаете случаите с мигранти зачестиха.

Трябва да има безкомпромисност и непоносимост към сходни престъпни  действия. 

В памет на героичен починалите чиновници на Министерство на вътрешните работи служител на реда Йордан Илиев и старши служител на реда Атанас Градев разгласих Ден на печал на територията на цялата Бургаска област. Това значи, че националните и общински флагове следва да бъдат свалени на половина.

Забранява се и провеждането на обществени тържества и радостни ритуали през траурния ден

Колеги, близки и другари на Атанас Градев и Йордан Илиев ще се сбогуват през днешния ден с тях, в 13:00 часа, в Гробищния парк на Бургас. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР