На територията на националния парк е забранено карането на моторни

...
На територията на националния парк е забранено карането на моторни
Коментари Харесай

Красимир Андонов, НП „Рила“: Забранено е карането на моторни шейни на територията на парка

" На територията на националния парк е неразрешено карането на моторни шейни, с цел да управляваш шейна на територията на парка би трябвало да имаш категорично позволение от дирекцията на парка, такива издаваме единствено на ПСС. Няма избрани направления, по които да се ръководят шейни на територията на Национален парк " Рила " и не е удачно да се дефинират такива, тъй като моторните шейни са шумни и провокират замърсяване на въздуха ", съобщи пред Българска национална телевизия Красимир Андонов, шеф на Национален парк " Рила ".

По думите му казусът съществува от години, дават се моторни шейни чартърен в огромните планински курорти и от ден на ден хора имат опция да си закупят моторна шейна.

" Проблемът е в залавянето, моторните шейни нямат номера, имаме хванати извършители, само че те са малко, имаме закани и против парковата защита ", добави Красимир Андонов.

Санкциите са до 5000 лв. за физически лица.

" Опазването на природата, съхраняването на нейната непорочност и непорочност е извънредно значимо. В националните паркове по закон и по уредба е безусловно неразрешено придвижването на всевъзможни моторни транспортни средства, а в нашите паркове това се случва непрекъснато, което пречи на дивите животни и на туристите ", добави хижарят Венцислав Златарев.

Според него действието на институциите би трябвало да бъде широкомащабно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР