На територията на МБАЛ „Здраве“ гр. Велинград от този месец

...
На територията на МБАЛ „Здраве“ гр. Велинград от този месец
Коментари Харесай

Нова съвременна апаратура заработи в МБАЛ „Здраве“- гр. Вели...

На територията на МБАЛ „ Здраве “ гр. Велинград от този месец действа модерна, съвременна инсталация в отделенията по вътрешни заболявания, хирургия, кардиология и образна диагностика. От новата ендоскопска инсталация за гастро и колоноскопия, ехографска система и компютърен томограф /скенер/ ще могат да се възползват с изключение на пациентите, признати за болнично лекуване, само че и амбулаторните -в ДКЦ 1 Велинград. Новите апарати са последно потомство и оферират на експертите повече софтуерни благоприятни условия по време на диагностичния развой, както и комфорт при провеждането им за пациента.



„ Обновяването на здравната инсталация в лечебното заведение е наш главен приоритет. Успоредно с него непрестанно обновяваме и нашата материална база, като напълно скоро на територията на медицински комплекс „ Здраве “ бяха разкрити нови зелени алеи и бяха осъществени ремонтни действия, които покачиха комфорта на пациентите, избрали болничното заведение и ДКЦ-то за провеждането на тяхната профилактика, диагностика и лекуване. Благодарение на дългогодишните ни вложения в закупуване на модерна инсталация, привличане на нови експерти, както и възстановяване на материалната база лечебното заведение е измежду желаните в града при осъществяването и на миниинвазивни оперативни интервенции в хирургията, с помощта на лапароскопската инсталация, с която разполагаме “, разяснява Тодор Ушев, шеф на МБАЛ „ Здраве “, гр. Велинград.

За новия модел 32 слайсов скенер „ Somatom go.Now “ на Siemens Healthineers, който е от най-ново потомство и действа на територията на лечебното заведение, началникът на Отделението по Образна диагностика в МБАЛ „ Здраве “-Велинград доктор Величка Попова разяснява, че че е с благоприятни условия за реорганизация на 32 среза с дебелина 0,6 мм.



“Това редуцира времето на скенирането (напр. бял дроб се сканира за по-малко от 30 сек.) и разрешава да се откриват доста дребни патологични промени в структурите и органите в човешкото тяло. Реконструкцията се прави в три равнини и обликът може да бъде показан като триизмерно изображение, което улеснява диагностиката на рентгенолога и лекуващите лекари “, прецизира преимуществата на апаратурата доктор Попова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР