На територията на курортното селище Банско има около 200 чуждестранни

...
На територията на курортното селище Банско има около 200 чуждестранни
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Чуждестранните туристи имат 24 часа да напуснат Банско

На територията на курортното населено място Банско има към 200 задгранични туристи. Вече сме се свързали с посланиците на съответните страни, откъдето са туристите. Техните жители ще могат до 24 часа да изоставен града. Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

"Всички останали ще бъдат сложени под карантина ", добави тя.

От през днешния ден Банско е под карантина

"Днес са напуснали две групи туристи от Англия. Има израелски туристи, които също напущат. Има останали малко задгранични туристи. Ще осигурим следено изнасяне на задгранични туристи към летищата ", разяснява тя.

Заболелите в Банско се усилват. Днес към този момент има позитивна проба на служащ на лифта, на хазяина на 78-годишния болен англичанин, който е в болничното заведение в Благоевград. Ски учителя в Троян също е с банска връзка. Първият случай в Банско бе на 9-годишно дете от Англия.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР