На територията на Канада ще има 16 секции. За девет

...
На територията на Канада ще има 16 секции. За девет
Коментари Харесай

Велислава Панова: Българите в Канада гласуват в 16 секции

„ На територията на Канада ще има 16 секции. За девет от тях отговаряме ние, в генералното консулство, останалите са поверени на посолството ни в Отава. Секциите ще са ситуирани в 10 разнообразни града “. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Велислава Панова, консул на България в Торонто, Канада, по отношение на подготовката за парламентарните избори на 2 април.

„ Няма нови секции. За страдание, този път българите не съумяха да съберат задоволителен брой заявки, с цел да се образува още веднъж първата секция, която направихме предходната година – в Манитоба. Имахме подготвеност, беше указано като адрес “, разясни Панова.

„ Всички български жители, които имат годни персонални документи, да заповядат в някоя от нашите секции. Обикновено в Канада гласоподават сред 3000 и 3500 души, според от другите избори, които е имало до момента. Не водим статистика какъв брой българи живеят в Канада, само че всички, които са и посетители, и имат годни документи, могат да заповядат да гласоподават при нас “, прикани консулът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР