На територията на гр. София от тази сутрин се провежда

...
На територията на гр. София от тази сутрин се провежда
Коментари Харесай

Нова спецакция срещу наркодилъри в София

На територията на гр. София от тази заран се организира профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на разпространяването на наркотични субстанции в регионите към учебните заведения. Това оповестиха от прокуратурата. Операцията по предписание на основния прокурор и е следващата за последните седмици.

Борбата против наркодилърството е приоритет за обвинител номер едно, като за територията на цялата страна са формирани 3758 досъдебни производства за произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции.

3101 профилирани интервенции по противопоставяне на разпространяването на опиати са извършени в страната след предписание на основния прокурор. На 04 март 2020 година със заповед на основния прокурор на районните и окръжните прокуратури бе разпоредено осъществяването на инспекции взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи против производството, държането и разпространяването на наркотични субстанции. Приоритетно инспекциите би трябвало да се правят в регионите на образователните заведения, е маркирано още в заповедта.

От началото на м. март до края на м. септември 2020 година са тествани общо 5066 учебни региони и прилежащи територии. В хода на профилираните полицейски интервенции, под управлението на прокуратурата, са разкрити 170 нови места за продажба на наркотични субстанции. За произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции са арестувани 4140 лица. За посочения интервал са формирани 3758 досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 354 а-354 в от Наказателен кодекс.

В известието на прокуратурата се споделя, че в следствие от извършените профилирани интервенции на територията на цялата страна са конфискувани общо над 674 кг марихуана, над 6000 кг канабис, над 6 кг хероин, над 19 кг амфетамин в разнообразни разфасовки, както и 3 422 бр. таблетки амфетамин, над 7 кг в разнообразни разфасовки и над 100 бр. таблетки метамфетамин, над 14,5 кг и над 1 900 бр. таблетки екстази, над 3 кг нови психотропни субстанции (дизайнерска дрога), разнообразни прекурсори за изработката на наркотичните субстанции и кокаин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР