На територията на 29 -и многомандатен избирателен район - Хасково

...
На територията на 29 -и многомандатен избирателен район - Хасково
Коментари Харесай

Девет машини за гласуване в 29 МИР - Хасково не работят

На територията на 29 -и многомандатен изборен регион - Хасково девет е към този момент броят на неработещите машини. Това заяви на брифинг ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Добромир Якимов.

Най-голям е казусът в община Ивайловград, където седем от устройствата за гласоподаване не са сработили, посочи той. Извън строя е и машина в село Долно Ботево, община Стамболово, и в Хасково.

Проблем с четири от машините - три в Ивайловград и в село Долно Ботево имаше още през вчерашния ден при пробния пуск. Техниците не са съумели да отстранят повредите. Сезирали сме ЦИК за съществуване на форсмажорни условия и след тяхно и наше решение изборният развой продължава напълно с хартиени бюлетини, уточни Якимов.

Той добави, че от сутринта в регионалния център Хасково има и две тъжби за паравани, които наподобяват тъмни стаички, само че те са счетени за неоснователни.

Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. Не са регистрирани груби нарушавания на публичния ред, случаи на прояви и държание, които могат да породят спорове или ескалация на напрежение, заяви в това време районният пресцентър на Министерство на вътрешните работи. Служителите от бранш " Български документи за идентичност " в дирекцията работят от 8:30 до19:00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР