На терен съм в зимните курорти - важно е да

...
На терен съм в зимните курорти - важно е да
Коментари Харесай

Николова с подробности за зимния сезон и ще има ли компромис за работното време на заведенията

На терен съм в зимните курорти - значимо е да се съблюдават ограниченията в местата за настаняване. Предстоящият зимен сезон ще има, не може да се приказва за добра година, само че ще се работи. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на туризма.

"Всички дружно би трябвало да имаме дисциплинираност. Клъстърните случаи не мога да дефинират цялостната обстановка ", разкри още министърът.

"Ако имаме по-добри индикатори за инфектирани бихме могли да създадем компромис за празниците - заведенията да работят и след 23:30 ", разяснява Николова.

В туризма доста помогнаха ограниченията 60/40 и 80/20, разкри.

"Деликатна е обстановката с екскурзоводите - повече от тях не са част от компании. Три разновидността ще подкрепят и този бранш. Всички финансови средства, за засегнатите туристически браншове, би трябвало да се изплатят до края на годината ", заяви вицепремиерът.



"В хотелите ще се настаняват хората без признаци - такава е практиката за цяла Европа. Благодаря на сектора за тази подготвеност, само че от здравното министерство към момента не са поискали да се настаняват инфектирани в хотели. Тези места за настаняване ще се дефинират от Министерство на здравеопазването ", разяснява Николова.

Туризмът се промени - хората към този момент имат други условия. Туристите избират дребните места. Надяваме се, че през зимата ще се привлекат румънските туристи, приключи министър на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР