На теория в кв. Аспарухово има две рибарски пристанища, на

...
На теория в кв. Аспарухово има две рибарски пристанища, на
Коментари Харесай

Веселин Вешев: На теория в кв. Аспарухово има две рибарски пристанища, на практика няма нито едно

На доктрина в кв. " Аспарухово " има две риболовен пристанища, на процедура обаче няма нито едно. Това съобщи в изявление за Агенция " Фокус " общинският консултант от " Възраждане " Веселин Вешев. Той уточни, че едното рибарско пристанище е " Карантината ", където са били вложени няколко милиона лв..

" Съоръжението не работи и няма по какъв начин да работи, тъй като течението вкарва пясъка вътре в самото пристанище. В момента дълбочината му е към 30 см., тъй че в него могат да влизат риболовци единствено със салове. За лодки и дума не може да става. Евентуално е допустима процедура по продълбочаване и от време на време да се вади пясъка, с цел да може да работи ", изясни Вешев.

Той уточни, че за жалост проблем има и с другото пристанище в " Аспарухово ", което работи и хората от квартала постоянно вървят там да ловят риба. Освен това има риболовен лодки, които са на кей.

" Има хора, които си вадят прехраната тъкмо там. Това рибарско пристанище е обещано за стопанисване от Оперативна програма " Паркинги и Синя зона ". През 2019-та година там са почнали процеси на рушене на бетонните плочи и от този момент рибарското пристанище е оповестено за рисково и е належащо незабавно да се извърши ремонт ", обясни общинският консултант.

На въпрос, какъв брой би коствал този ремонт Веселин Вешев уточни, че цената е променлива.

" Когато преди към година зададох този въпрос към така наречен кмет Иван Портних, за това рибарско пристанище, той ми отговори, че през юни 2021 година е почнала процедура по възлагане на ремонт и тогава цената на дейностите са възлизали на към 40 хиляди лева. 

Но до момента в който са го обследвали е имало единствено една счупена бетонна плоча, обаче в процеса на  облседването са се счупили още 2 плочи и надлежно цената на ремонта се е нараснала. През август гласувахме в Общинския съвет да бъдат отпуснати 140 000 лева за ремонт на това пристанище, само че през днешния ден нищо не се случва. А самото пристанище е рисково за хората, които постоянно вървят там. Те пък от своя страна нямат опция ", сподели още Веселин Вешев. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР