На теория е чудесно човек да кара Tesla: електрическо, екологично

...
На теория е чудесно човек да кара Tesla: електрическо, екологично
Коментари Харесай

1,1 млн. автомобила Tesla са аут заради опасни прозорци

На доктрина е отлично човек да кара Tesla: електрическо, екологично и първокласно.

На процедура обаче проблемите с колите на Мъск не стопират. Последният " удар " по тях идва от нуждата 1,1 млн. коли Tesla да бъдат изтеглени поради недостатък в автоматизираната функционалност за сигурност при стъклата.

Оказва се, че автоматизираната система, контролираща прозорците, не реагира вярно, когато засече затруднение. Това може да докара до прищипване на пръстите на човек, до момента в който се подвигат.

Така е разказан казусът в документи на компанията, подадени до регулаторните органи.

Според Националната работа за сигурност по пътищата (National Highway Traffic Safety Administration) това е нарушаване на стандартите за автоматизирани прозорци на колите.



Проблемът се отнася до Model 3s, създадени сред 2017 и 2022, Model Ys, издигнати сред 2020 и 2021, и модели S и X, издигнати сред 2021 и 2022.

Tesla засече казуса в края на август и откакто резултатите бяха доказани, компанията реши да изтегли коли.

Позитивното в тази ситуация е, че няма да се наложи притежателите да останат без кола за дълго. Мъск сподели, че казусът е отстраним посредством софтуерна актуализация и че засегнатите би трябвало да си получат колите най-късно до 15 ноември.

Коригираният програмен продукт се ползва за всички коли, създадени след 13 септември 2022 година

Това не са първите проблеми на Tesla за тази година. През май се наложи компанията да актуализира 130 000 машини поради процесора на информационно-развлекателната система, която можеше да прегрее по време на бързо зареждане и да докара до закъснение на екрана или изгасване.

През майв 48 184 автомобила Model 3 Performance беше засечено погрешно положение на скоростомера, до момента в който колата е в режим Track. Отново актуализация на софтуера оправи казуса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР