На теория да излизиаш с някого, който е по-умен от

...
На теория да излизиаш с някого, който е по-умен от
Коментари Харесай

Плашат ли се мъжете от по-умни жени?

На доктрина да излизиаш с някого, който е по-умен от теб, си е същинско наслаждение.

Вместо просто съкровен сътрудник, против себе си имаш човек, който може да надгради визиите и убеждения ти, както и да придвижи интелектуалните разногласия на по-високо равнище. Което си е потребно.

Това е като да имаш персонален гуру, който също по този начин виждаш гол и правиш всякакви неща за възрастни с него. Няма нищо неприятно в това.

“Не желаеме! ” споделят обаче над стотина мъже в едно скорошно изследване. Според него групата участници настояват, че желаят по-умна от тях самите жена, само че в действителни условия подгонват допустимо минимум интелектуално застрашаващите ги екземпляри.

В проучването учени от университета в Бъфало, Калифорнийския университет и Тексаския университет организират опит със 105 мъже, пред които прочитат на глас разнообразни сюжети с хипотетични обстановки с дами.

Те дават на участниците опция да изберат дали биха излезли с жена, която е посочила по-високи резултати от тях в тест за просветеност или пък не, не биха.

“Мъжете демонстрираха жив интерес и удобно влечение към по-интелигентните от тях дами ”- демонстрира изследването.

Положението обаче внезапно се трансформира, когато същите мъже са сложени в действителна обстановка, в която им се постанова да беседват очи в очи с по-умните от тях дами.

В тази втора част от опита на тях им е възложен подправен тест за просветеност, след което са осведомени, че им следва среща с жена, демонстрирала по-високи резултати на същия тест.

Тогава се оказва, че “глупчовците ” се дистанцират от по-умните си събеседнички, като демонстрират отвращение да разменят контакти с тях и неявяване на самодейност за бъдещо другарство под каквато и да било форма.

Авторите на проучването обобщават, че мъжете се опасяват да излизат с по-умни дами. “ Чувствa на потисната неустрашимост способстват за пониженото привличане отстрана на мъжете по отношение на дами, които ги надминават интелектуално в живо другарство ” – пишат те.

Хубаво е въпреки всичко да се означи, че този опит включва единствено 105 мъже.

Нужна е още работа, с цел да могат да се вършат по-генерални изводи, макар че изследването кореспондира в изводите си с сходно проучване от 2013-а година, което сочи, че мъжете се усещат психически застрашени, когато съпругите или приятелките им изкарват повече пари от тях.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР