На тема видеоигри, Microsoft се справя страхотно. Компанията разкри публично

...
На тема видеоигри, Microsoft се справя страхотно. Компанията разкри публично
Коментари Харесай

Годишният приход от гейминг на Microsoft надвиши 10 милиарда долара

На тематика видеоигри, Microsoft се оправя ужасно. Компанията разкри обществено доклада си за четвъртото си фискално тримесечие и цялостна финансова година, която беше завършена на 30-ти юни. Изглежда бизнесът на Xbox върви добре.
За тримесечието, Microsoft е получил към 2,28 милиарда американски $ . За цялата фискална година приходът на компанията е $10,35 милиарда. Това несъмнено е напредък спрямо предишния фискален период на Microsoft и Xbox отдела, от който приходът е $9,05 милиарда. Освен това корпорацията акцентира, че приходите от Xbox програмен продукт и услуги са нарастнали с 36 %. Това обаче се дължи най-вече на заглавия от трети лица (студия, партниращи си с Microsoft). Пък и наподобява повече консуматори са се включили към Xbox Live програмата – съгласно доклада, за услугата има абонирани 57 милиона дейни геймъри – с 4 милиона повече от предходната фискална година.

Според статистиката обаче софтуерният колос би трябвало да се постарае повече, с цел да се надпреварва с конкуренцията. Интернет порталът GI.biz показа, че гейминг бизнесът на Sony е генерирал цели $17,29 милиарда за една фискална година. Това е в действителност доста спрямо Xbox. Японската компания Nintendo пък изостава доста леко зад Microsoft с $9,7 милиарда доход.

Успехът на Xbox отдела съставлява една трета от целия годишен доход на компанията. Според доклада, корпорацията е получила $30,1 милиарда доход  (17% повече). За идната фискална година евентуално следва да забележим презентация на наследника на конзолата на Xbox One. Това още повече би повишило благосъстоянието на Microsoft.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР