На тази карта може да се окаже малко трудно да

...
На тази карта може да се окаже малко трудно да
Коментари Харесай

Най-новата карта на Вселената

На тази карта може да се окаже малко мъчно да намерите мястото, на което се намирате. Защото това е най-новата и най-детайлната карта на Галактиката, която човечеството е имало в миналото. Европейската галактическа организация напълно неотдавна я популяризира, която с изключение на нашата вселена Млечния път включва и голям брой нови регистрирани галактически обекти, като звезди, метеорити и доста други.

Картата употребява последните данни от задачата Гая и резултатите за просто зашеметяващи. Картата фиксира позициите на съвсем 1.7 милиарда звезди. Като картографира позицията, яркостта и другите елементи на звездите в нашата вселена, Гая ни оказва помощ да разберем по какъв начин и къде тъкмо попада нашата Слънчева система.
“Гая към този момент стартира да трансформира нашето схващане за природата на вселената по всички галактически мащаби”, разяснява Тимо Прусти от ЕКА. “Дори в близката местност на Слънцето, което е район, за който мислехме, че познаваме най-добре, се откриха нови и вълнуващи астрономически обстоятелства.” Така да вземем за пример картата дава изцяло нова информация за метеоритите, които прелитат през нашата звездна система. Космическият транспортен съд Гая бе изстрелян през 2013 година и до момента е идентифицирала 14 099 метеорита единствено в Слънчевата система. Орбитите на 200 от тях, които са най-ярки, могат да се видят на тази анимация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР