На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината,

...
На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината,
Коментари Харесай

Денков: България беше сред първите, които помогнаха на Украйна в началото на войната, ще продължим да й помагаме

На тази дата, тъкмо преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е почнала война против Украйна. Непредизвикана, безпричинна, неуместна война, която раздруса демократичния свят.


Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошение на мирни градове в Украйна, убийства на почтени хора, разрушени фамилии, над 20 000 украински деца, нелегално отвлечени от съветските сили. Всичко това с отвратителната цел – една самостоятелна и свободна страна, в сърцето на Европа, или да бъде сложена на колене, или да бъде унищожена ".

Това споделя министър председателят Николай Денков в послание във връзка 2-та годишнина от вайната в Украйна.

" С дейностите си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава интернационалното право, да нанася удари върху стопанските системи на всички демократични страни. Независимо от огромната дезинформация и агитация на Кремъл, няма никакво подозрение, че Русия води война против правото на кротичък, благополучен и пълностоен живот на всеки жител на Европа, в това число и на България.

Нашата страна от дълго време направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска страна. Преди две години Кремъл ни подсети, че би трябвало да се борим за мира и да пазиме нашите полезности всеки ден.

Днес ги пазиме като продължаваме да поддържаме Украйна – жертвата на тази експанзия.

България беше измежду първите страни, които помогнаха на Украйна при започване на войната. Ще продължим да оказваме политическа, филантропична, материална и военна помощ, в оптималната степен съгласно нашите благоприятни условия и законодателство. Оставаме мощно ангажирани в процесите по осъществяване на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възобновяване на Украйна.

Русия не може да завоюва тази война. И един ден ще има правораздаване за всички военни закононарушения против украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в борбата й за обективен мир – за Украйна и за всички демократични нации! ", споделя още Денков./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР