На тази дата прекланяме глава пред над шест милиона жертви

...
На тази дата прекланяме глава пред над шест милиона жертви
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Международния ден за възпоменание на Холокоста

На тази дата прекланяме глава пред над шест милиона жертви на Холокоста и се навършват 77 години от освобождението на лагера на гибелта Аушвиц-Биркенау, трансформирал се в знак на една от най-мрачните страници в международната история.

В наши дни броят на живите очевидци на ужасите на Холокоста е все по-малък и по тази причина днешните генерации имат моралния дълг да запазят загатна и да го предат на тези след тях. За тази цел е изключително значимо да отхвърлим всеки опит за пренаписване на историята и деформиране на историческия роман.

Паметта на жертвите ни задължава освен да познаваме случилото се и да го помним, само че и да застанем всички дружно против омразата, нетолерантността и дискриминирането.

Като свободна и демократична страна, споделяща полезностите на върховенството на закона и човешките права, Република България изрично осъжда и твърдо се опълчва на всички модерни прояви на антисемитизма – човеконенавистната идеология, която беше движеща мощ на Холокоста. Подобни закононарушения не трябва да бъдат допускани в никакъв случай повече!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР