На тази дата преди 24 години България за първи път

...
На тази дата преди 24 години България за първи път
Коментари Харесай

24 години от великата победа над Мексико

На тази дата преди 24 години България за първи път в своята история се класира на четвъртфинал на международно състезание. Пеневата чета надделя с 4:2 след осъществяване на дузпи Мексико  пред над 71 000 фенове на “Джайънтс Стейдиъм ”, написа Sportal.bg.

Редовното време приключи 1:1, след като Христо Стоичков дава задатък на " лъвовете " в 6-ата минута, а Гарсия Аспе изравнява в 18-ата минута от противоречива дузпа. Емил Кременлиев получа още по-спорен червен картон в 50-тата минута, до момента в който Луис Гарсия е изпъден в 57-ата минута.
Герой за родните национали става капитанът Борислав Михайлов, който хваща две дузпи на мексиканците. Красимир Балъков пропуска първата дузпа, само че Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Йордан Лечков са безгрешни. Гарсия Аспе, Бернал и Родригес пропущат за Мексико, до момента в който Суарес вкарва последното осъществяване, само че все пак България си връща за загубата осем години по-рано на същата фаза от този съперник.

Интересното е, че този мач влиза в историята като първата среща, в която " лъвовоте " стигат до дузпи на Мондиал, а също по този начин и с куриозния факт, че вратата на Мексико е заменена през първото полувреме, защото се чупи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР