На тазгодишното издание на CES, LG Display демонстрира прозрачни OLED

...
На тазгодишното издание на CES, LG Display демонстрира прозрачни OLED
Коментари Харесай

LG постигна рекордна яркост в OLED телевизорите си с милиарди микролещи и специални алгоритми

На тазгодишното издание на CES, LG Display показва транспарантни OLED екрани с разнообразни размери и 480 Hz геймърски монитори, а различен забавен експонат на щанда на компанията бяха усъвършенстваните OLED телевизионни панели на с технологията META 2.0. Това може да наподобява като следващата рекламна акция, само че наподобява, че компанията в действителност е съумяла да усъвършенства доста OLED технологията, увеличавайки крайната бляскавост на екрана съвсем веднъж и половина.

Технологията META 2.0 надгражда технологиите, въведени през предходната година. Тя предлага усъвършенствани масиви от микролещи, наречени Micro Lens Array Plus (MLA+). Това са лещи с микрометрови размери с дизайн на око на водно конче, които уголемяват зрителния ъгъл на OLED екраните до 160 градуса. LG твърди, че е побрала 42,2 милиарда лещи в 77-инчов OLED панел с 4K резолюция. Според LG тези лещи, комбинирани с нови специфични логаритми, могат да създадат OLED панелите с 42% по-ярки спрямо предходните генерации модели. Компанията твърди, че нейните OLED екрани с технологията META 2.0 могат да доближат оптималната бляскавост от 3000 нита.

Комбинирането на MLA+ с нов логаритъм за усъвършенстване на яркостта разрешава по-подробен разбор на сцената, като усъвършенства както пиковата, по този начин и цветната бляскавост. OLED екраните от последващо потомство могат да доближат бляскавост на цветовете до 1500 нита – 114% по-ярка от стандартните OLED екрани. Новият логаритъм за възстановяване на детайлите също по този начин демонстрира по-точно доста ярките и прекомерно тъмните области на изображението. Освен това производителят твърди, че новата технология обезпечава спестовност на сила.

Към 83-инчовия демонстрационен 4K META 2.0 OLED екран на LG, в близко бъдеще би трябвало да се причислят 55-, 65- и 77-инчови разновидности, както и 8K OLED панели с диагонал до 88 инча. Те ще се появят в потребителски тв приемници, монитори и други устройства, с цел да се конкурират с най-новите и ярки MicroLED екрани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР