На тържищата вече се издават документи Близо 10 000 превозни

...
На тържищата вече се издават документи Близо 10 000 превозни
Коментари Харесай

Над 10 000 проверки на НАП на борсите през уикенда

На борсите към този момент се издават документи

Близо 10 000 транспортни средства, хранилища и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те тържища за търговия на едро ревизираха през уикенда инспекторите на Национална агенция за приходите. Основната констатация при започване на инспекциите беше за липса на документи за генезис на входа на тържищата и на счетоводни документи за закупената стока на изхода. Към момента документирането на търговията на тържищата е доста усъвършенствано единствено след няколко дни на данъчен надзор, допълват от Национална агенция за приходите.
Служителите на приходната организация са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наоколо паркинги в първите дни на акцията.
Припомняме, че през предходната седмица звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите стартира денонощни наблюдения в най-големите тържища в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на борсите бяха устроени краткотрайни контролно-пропускателни пунктове, които не престават да работят и все още. Проверките се правят и посредством така наречен непрекъснато наблюдаване, което значи, че инспекторите се легитимират и участват намерено в комерсиалните обекти в продължение на дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР