На тържество Съветът на деканите на Софийския университет (СУ) Св.

...
На тържество Съветът на деканите на Софийския университет (СУ) Св.
Коментари Харесай

Съветът на деканите на Софийския университет изпрати ректора проф. Анастас Герджиков

На празненство Съветът на деканите на Софийския университет (СУ) " Св. Климент Охридски " изпрати ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. Деканите благодариха на проф. Герджиков за взаимната работа през последните осем години и му подариха литография, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

На тържеството участва и ръководителят на Националния браншови профсъюз " Висше обучение и просвета " към КНСБ проф. Лиляна Вълчева, която благодари на ректора проф. Анастас Герджиков за съдействието и партньорството в решаването на обществените въпроси на национално равнище и му подари имитация на златен ритон.

По-късно проф. Герджиков беше посетен и от последните шестима ръководители на Студентския съвет на Софийския университет, които му благодариха за диалогичността и за отзивчивостта през двата му мандата.

Вторият мандат на настоящия ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изтича през ноември. На 17 ноември 2015 година той бе определен за ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за първи четиригодишен мандат. На 20 ноември 2019 година проф. Герджиков бе избран отново за ректор на СУ за втори четиригодишен мандат, който приключва в този момент през ноември.

Преди проф. Анастас Герджиков ректор на Софийския университет за два мандата - общо за осем години, беше историкът проф. Иван Илчев.

Общото заседание на Софийския университет ще избере на следващия ден еднолични и групови органи на ръководство и надзор на Алма матер.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР