На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която присъстваха

...
На тържествена цермония в Сръбския народен театър, на която присъстваха
Коментари Харесай

Нови Сад бе обявен за Европейска столица на културата

На тържествена цермония в Сръбския национален спектакъл, на която участваха министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич и кметът на Нови Сад Милош Вучевич, нощес Нови Сад бе разгласен за Европейска столица на културата за 2022 година, заяви Танюг.
Титлата Европейска столица на културата тази година се отбелязва под мотото "За нови мостове ", като се чакат към 4000 културни събития и 400 планове.
На тържественото разкриване онлайн се включи еврокомисарят за нововъведенията Мария Габриел.
Премиерът Ана Бърнабич съобщи, че Нови Сад е център на творчеството и културата, град, в който през днешния ден има огромни задгранични софтуерни компании, проучвателен и развойни центрове.
Гражданите на Нови Сад получиха поздравления във връзка приемането на купата Европейска столица на културата и от космоса. Космонавтите от Роскосмос Антон Шкапрелов и Пьотр Дубров и космонавтът от Европейската галактическа организация Матиас Маурер се включиха онлайн от интернационалната галактическа станция по време на авангардния театър "Зенитеум:2022 " на основния градски бул. в Нови Сад и честитиха на Нови Сад оповестяването му за Европейска столица на културата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР