На тържествена церемония доц. д. ик.н. Иво Димитров бе удостоен

...
На тържествена церемония доц. д. ик.н. Иво Димитров бе удостоен
Коментари Харесай

Престижна награда лично за доц. д.ик.н. Иво Димитров от Пловдив

На тържествена гала доцент д. ик.н. Иво Димитров бе почетен с влиятелната премия „ Мадарски конник “ персонално от президента на Международната полицейска асоциация, господин Богоев. Отличието е самопризнание за забележителния му принос в региона на науката, културното съдействие и партньорството сред просветителните институции и държавните органи.
Прочетете още
Доц. Димитров е прочут освен с академичната си активност, само че и с дейната си роля в обществени и просветителни планове. Един от последните му триумфи бе присъединяване в подписването на меморандум за взаимна активност сред Община Златоград и Университета по хранителни технологии. Този меморандум, подписан сред кмета на Златоград, господин Мирослав Янчев, и ректора на УХТ, проф. д.н. Галин Иванов, планува разкриването на филиал на УХТ в Златоград. Според доцент Димитров, планът ще сътвори нови благоприятни условия за развиване на района, привличайки както локални, по този начин и задгранични студенти.

Наградата „ Мадарски конник “ е знак на самопризнание за изключителни заслуги и е отдадено на доцент Иво Димитров освен за научните му достижения, само че и за всеотдайната му работа по планове, ориентирани към културно и академично съдействие.

„ Това е една висока чест за мен, която одобрявам с признателност и отговорност към бъдещето на българското обучение и просвета “, показа доцент Димитров след церемонията.

Съвсем неотдавна, на среща в Университета по хранителни технологии, с присъединяване на ръководителя на Съвета на настоятелите, проф. Пламен Моллов, и зам.-ректора доцент д.н. инж. Кирил Михалев, бе разисквано началото на взаимната активност по основаването на филиала в Златоград. Филиалът ще предлага освен профилирано образование, само че и благоприятни условия за кулинарни проучвания, което ще укрепи позициите на Златоград като културен и учебен център в района.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР