На тържествена церемония днес в Гербовата зала на Дондуков“ 2

...
На тържествена церемония днес в Гербовата зала на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи висшите офицерски звания

На тържествена гала през днешния ден в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на български офицери, удостоени с висше военно звание. 
Със собствен декрет президентът освободи бригаден военачалник Явор Матеев от длъжността “Командир на 68 бригада „ Специални сили ” и го назначи на длъжността „ Командир на Съвместното командване на специфичните интервенции “. Румен Радев удостои Явор Матеев с висше офицерско звание „ генерал-майор “. „ В актуалната все по-динамична и предизвикателна среда за сигурност, силите за специфични интервенции са носители на неповторими и значими за защитата на страната ни качества “, акцентира президентът.
Президентът уточни, че назначението на генерал-майор Матеев е обвързвано с упования за пълноценното действие и консолидиране на повереното му командване в структурите на Българската войска и изрази убеденост, че дружно с подчинения персонален състав ще оправдае огромното доверие. „ Разчитам, че с помощта на вашия професионализъм и опит, ангажираност и воля, вие ще съхраните и надградите постигнатото дотук “, съобщи Румен Радев. 
Държавният глава назначи полковник Юлиян Радойски на длъжността „ Началник на Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ и го удостои с офицерско звание „ бригаден военачалник “. „ Новата позиция е на първо място висока отговорност, тъй като от Вас се чака освен да възстановите престижа на учебното заведение, само че и да го утвърдите в българската военнообразователна система, в която да има основна роля като център за авиационно обучение, както и за потребностите на гражданската авиация “, обърна се Румен Радев към бригаден военачалник Радойски. Президентът дефинира като съществена задача пред новия шеф на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ развиването на конкурентно и атрактивно обучение и качествени просветителни и научни артикули.
“Разчитам, че ще бъдете деятелен и виновен в тази задача, както и че ще съдействате за развиването на Военновъздушните сили с отговорно и пълноценно присъединяване в общите старания за възобновяване на привлекателността и достолепието на военната специалност “, акцентира висшият главнокомандващ на Въоръжените сили. 
От името на удостоените генерал-майор Явор Матеев изрече признателност за връчените пагони. Той беше безапелационен, че и двамата български офицери и техните подчинени няма да пестят сили, воля и сила в бъдещата си работа. „ Ще създадем всичко допустимо да оправдаем и упованията, и фактически да развием и издигнем тези структури на висотата на времето, в което живеем, на висотата, достолепието и величието на Българската войска и Република България “, уточни още Явор Матеев.
На церемонията участваха министърът на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов, Атанас Запрянов и Анатолий Величков – заместник-министри на защитата, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов – заместник-командващ Съвместното командване на силите, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стайков.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР