На тържествена церемония днес президентът и вицепрезидентът на Република България

...
На тържествена церемония днес президентът и вицепрезидентът на Република България
Коментари Харесай

Румен Радев положи клетва пред парламента

На тържествена гала през днешния ден президентът и вицепрезидентът на Република България Румен Радев и Илияна Йотова поставиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

В рамките на церемонията беше прочетено решението, с което ЦИК афишира Румен Радев и Илияна Йотова за определени за президент и вицепрезидент на България.



След това двамата се заклеха пред Народното събрание да съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа.

Веднага след клетвата и подписването на клетвените листа, в залата бе пуснат химнът на Републиката и химнът на Европейския съюз.



След церемонията в Народното събрание, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи церемониален молебен във връзка встъпването им в служба.

За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР