На тържествена церемония държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи

...
На тържествена церемония държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи
Коментари Харесай

Президентът Радев награди военни с висше офицерско звание

На тържествена гала президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание , осведомят от прессекретариата на президентството.

Той уточни, че на висшето управление на Въоръжените сили се пада достойнството и отговорността да развива модерни отбранителни качества, да подсигурява високо равнище на военна подготовка, както и да продължи да убеждава държавното управление в нуждата от ускорение на модернизацията на Българската войска.

Със собствен декрет президентът освободи генерал-майор Михаил Попов като пълководец на Сухопътните войски и го назначава на длъжността " Заместник-началник на защитата ". Държавният глава го удостои с висше офицерско звание " генерал-лейтенант ".

От длъжността " Командир на 61-ва механизирана бригада " бе освободен бригаден военачалник Деян Дешков. С президентски декрет той бе назначен за пълководец на Сухопътни войски. Дешков бе почетен от президента с висше офицерско звание " генерал-майор ".

Радев назначи полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по интервенциите в щаба на многонационалния корпус " Югоизток " в Сибиу, Румъния. На церемонията президентът го удостои с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Държавният глава съобщи, че новите звания и назначения са израз на самопризнание за професионалните, командирски и лидерски качества на военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР