На търг в щат Мериленд се предлага телеграма, която фюрерът

...
На търг в щат Мериленд се предлага телеграма, която фюрерът
Коментари Харесай

Предсмъртното писмо на Хитлер на търг в Мериленд

На търг в щат Мериленд се предлага депеша, която фюрерът на Третия райх Адолф Хитлер изпратил до фелдмаршал Фердинанд Шьорнер малко преди самоубийството си.
Очаква се, че историческият документ може да бъде продаден за сред 60 до 80 хиляди $, написа в. „ Дейли Мейл “.
Наддаването ще се организира на 30 април и на 1 май. В аукциона също по този начин взе участие писмо от Шьорнер до Хитлер, призоваващо го да напусне обсадения Берлин.
В депеша от 24 април 1945 година Хитлер дал отговор на апела на Шьорнер със следните думи: „ Аз ще остана в Берлин, с цел да вземам участие с достолепие в решаващата борба за Германия и да дам добър образец за всички, които остават. “ Фюрерът вярвал, че по този метод ще служи на Германия по допустимо най-хубавия метод. "
Бил Панагопулос, началник на провеждащата аукциона компания, отбелязва, че тази депеша по своята същина е предсмъртното писмо на фюрера. „ В телеграмата (Хитлер) до края си се пробва да се изкара като героичен лидер на своя народ “, изяснява специалистът. По неговите думи документът е неповторим.
Панагопулос прибавя, че два дни след изпращането на тази депеша Хитлер е имал последната опция да отлети от Берлин, само че той се отказал. „ евентуално се е надявал, че Шьорнер по някакъв метод ще се придвижи от Чeхословакия на север (в тези дни фелдмаршалът удържал настъплението на Червената войска в Чехословакия и в региона на Прага, само че в последна сметка войските му били обкръжени и разгромени) и ще освободи Берлин, само че съм убеден, че и двамата са знаели, че това е невероятно. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР