На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва

...
На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва
Коментари Харесай

Ердоган възмутен от Евровизия, конкурсът бил заплаха за семейните ценности

На такива събития станало невероятно да срещнеш естествен човек, споделя турският президент

Президентът на Турция нападна песенния конкурс " Евровизия ", обвинявайки годишното събитие, че предизвиква " неутрализирането на половете " и заплашва обичайното семейство, съобщи Асошиейтед прес.

В тирада, произнесена след съвещание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган дефинира участниците в състезанието като " троянски коне на обществената корупция " и съобщи, че държавното управление му е имало право да не позволява Турция до присъединяване в паневропейския поп конкурс от 2012 година насам.Това беше явна отпратка към швейцарския артист Немо, който по-рано този месец завоюва 68-ия конкурс за ария на Евровизия с " The Code " - поп-рап ода за пътя на артиста към приемането на небинарна еднаквост. 24-годишният артист стана първият небинарен победител в състезанието, който от дълго време е признат като леговище от ЛГБТК общността.
" На такива събития стана невероятно да срещнеш естествен човек ", твърди Ердоган, чиято ръководеща Партия на справедливостта и развиването намира корените си в ислямското придвижване в Турция и чието държавно управление през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК.

" По-добре разбираме по какъв начин сме взели вярното решение, като сме държали Турция настрани от това позорно съревнование през последните 12 години ", сподели той.

Ердоган също по този начин осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като " екзистенциална опасност " и " злополука " за страната.
(БТА)
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР