На своя пленум, проведен днес, БСП в крайна сметка реши,

...
На своя пленум, проведен днес, БСП в крайна сметка реши,
Коментари Харесай

На пленума си БСП реши, че остава във властта

На своя пленум, извършен през днешния ден, Българска социалистическа партия в последна сметка реши, че остава част от обединението, остава в ръководството на страната и счита, че сега България не се нуждае от следващите парламентални избори. Ето за какво столетницата ще поддържа актуализацията на бюджета.

Българска социалистическа партия ще инициира диалози с " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България " за разработване на стратегия за ръководство на страната в границите на сегашната коалиция със период до края на годината.

Това са признатите решения от днешния Национален съвет на левицата, признати с 92 гласа " за ", 9 " срещу " и 5 въздържали се.

Националният съвет на Българската социалистическа партия одобри следната позиция:

В изискванията на натрупалите се рецесии и следствията от тях - Ковид, енергийна, инфлационна, обществена, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена рецесия, Националният съвет на Българската социалистическа партия смята провеждането на изключителни парламентарни избори в този момент в страната за нецелесъобразно.

Българска социалистическа партия остава в ръководещата коалиция и поддържа актуализацията на бюджета.

Българска социалистическа партия като държавнически виновна партия счита, че би трябвало да се одобряват законите, касаещи Плана за възобновяване и резистентност.

Възлага на Председателя на Българска социалистическа партия, на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на управлението на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " да проведат диалози с партиите " Продължаваме промяната ", " ИТН " и " Демократична България " за разработване на стратегия за ръководство на страната в границите на сегашната коалиция със период до края на годината за превъзмогване на рецесиите посредством приемане на актуализация на Бюджет 2022 година, пакета закони, нужни за пускане на Националния проект за възобновяване и резистентност и правене и приемане на Държавния бюджет за 2023 година, предаде bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР