На свой семинар в Руанда ФИФА официално реши всички детайли

...
На свой семинар в Руанда ФИФА официално реши всички детайли
Коментари Харесай

ФИФА официално промени формата за Мондиал 2026, ще се играят над 104 мача за 39 дни

На собствен семинар в Руанда ФИФА публично реши всички елементи на новия формат за Световното състезание по футбол през 2026 година

Шампионатът ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада и ще бъде най-мащабният в историята. В него ще вземат участие 48 тима, а не 32, както беше в шампионатите до момента. Освен това Мондиал 2026 ще бъде най-дългият в историята: ще продължи 39 дни, което ще включва 104 мача. Досега се играеха с 40 по-малко.

Първоначалната концепция на ФИФА беше да има шампионат с 16 групи от по три тима, като първите два от всяка да се класират за плейофите. Този формат би означавал 80 мача.

Групите от три тима обаче имат забележителен минус - неналичието на конспирация в последния кръг и увеличението на вероятността двата тима, които играят един против различен в последния мач, към този момент да са се класирали  и да реализират спогодба за стремежи резултат.

Новият формат включва 12 групи от по четири тима, като най-хубавите осем трети тима ще играят във етапа на елиминациите, наред с първите два от всяко каре. Елиминациите вместо от осминафинали към този момент ще почват от шеснайсетинафинали.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР