На свой ред Белият дом определи като абсурд и пропаганда

...
На свой ред Белият дом определи като абсурд и пропаганда
Коментари Харесай

Москва изложи доказателства за украинска връзка с атентата, Вашингтон реагира

На собствен ред Белият дом дефинира като " парадокс и агитация " съветските обвинявания и съобщи, че е изцяло ясно, че групировката " Ислямска страна " е " единственият виновен " за офанзивата, заяви още организацията и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Русия през цялото време разгласи, че проверява украинска връзка в терористичната офанзива, макар че Киев отхвърля да е забъркан, а екстремистката формация " Ислямска страна " (ИД) пое отговорност за нападението.

Разкритиаята на Москва

" В резултат на работата със арестуваните терористи, проучването на техническите устройства, конфискувани от тях, и анализиране на информация за финансови транзакции , бяха получени доказателства за връзката им с украинските националисти ", се споделя в изказването на Следствения комитет.

Посочва се още, че нападателите са получили обилни суми пари в брой и криптовалута от Украйна, както и че още един обвинен, взел участие във финансирането на терористите, е бил арестуван.

Единадесет души бяха задържани през първите 24 часа след терористичната офанзива, като осем от тях, в това число четиримата обвинени причинители, бяха изпратени в предварителния арест. Седем от тях са от Таджикистан, а един - от Киргизстан.

За четиримата хипотетични директни причинители на офанзивата, се подозира, че може да са били под влияние на опиати, означават ДПА и ТАСС. Но следва специалисти да открият това.

Руският президент Владимир Путин и Федералната работа за сигурност (ФСС) настояват, без да показват доказателства, че Украйна и Западът стоят зад нападението, отбелязва Асошиейтед прес.

Украйна отхвърля да е забъркана, а нейни представители настояват, че Русия насочва обвиняванията като предлог, с цел да ескалира нашествието си в прилежащата страна, показва АП.

Кърби: Абсурд и пропоганда са съветските обвинявания

На брифинг пред публицисти представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че Съединените щати са предали на съветските служби за сигурност документално предизвестие за екстремистка офанзива против огромни събирания в Москва, едно от многото предизвестия, които са били авансово предоставени на Кремъл.

" Пределно ясно е, че " Ислямска страна " е единственият виновен за ужасяващата офанзива в Москва предходната седмица ", съобщи Кърби. " Всъщност Съединени американски щати се пробваха да оказват помощ за предотвратяването на тази терористична офанзива и Кремъл знае това ", добави той.

Кърби приказва малко откакто съветският Следствен комитет заяви, че е разкрил доказателства, че четиримата стрелци, направили нападението, са били свързани с " украински националисти " и са получили пари в брой и криптовалута от Киев.

Той дефинира съветските обвинявания против Украйна като " парадокс и агитация ".

По думите му Съединени американски щати отправили към съветските управляващи голям брой предизвестия за екстремистки набези против концерти и огромни събирания в Москва, в това число документално предизвестие на 7 март в 11:15 ч. до съветските служби за сигурност.

Съединени американски щати предадоха " според естествените процедури и по откритите канали, които са били употребявани неведнъж преди този момент, документално предизвестие до съветските служби за сигурност ", съобщи Кърби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР